RMP Kft | 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 187. | Tel.: +36 93 516 470 | Fax: +36 93 516 471

Hogyan lehet egy iciri-piciri lakásból gyönyörű otthont varázsolni?

Nagyon örülünk, amikor olyan emberek jönnek be hozzánk, akik látják a lehetőséget a lakásukban, akik nem félnek belevágni egy komoly átalakításba még akkor sem, amikor a környezetükben sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy lehet –e az adott lakásból valami igazán szépet kihozni. Persze sok esetben érthető az ő nézőpontjuk is, de ennek nem feltétlenül kell így lennie. A titok, hogy kell egy igazán jó szakemberekkel rendelkező csapat, amely képes megvalósítani az álmainkat. ;) Forduljon bizalommal az RMP-hez, mi segítünk ebben.

Jelen esetben adott volt egy igazán pici budapesti lakás – és amikor azt mondom pici, akkor tényleg picire gondolok, hiszen a lakás alapterülete 30 m2, egy viszonylag nagyméretű erkélyt is beleértve (!) - és egy igényes, maximalista hölgy tulajdonos, aki pontosan tudta mit szeretne: egy klasszikus stílusú, de mégis modern bútorokkal berendezett, otthonos, meleg kis lakást, ahol minden dolga kényelmesen elfér. Ezen igények alapján a terveket Czémánné Ferencz Adrienne készítette, az RMP Bútor pedig megvalósította azokat.

A színeket tekintve alapvetően a világos volt a cél, hiszen az tágítja a tereket. Mindezek alapján aztán a választás az elegáns és klasszikus, vintage stílusú, fehér színű bútorokra esett. De ha már vintage, akkor legyen tényleg az! J Ennek érdekében pedig egy speciális technikát alkalmaztunk: a régies, ódon hatás érdekében az ajtókon levő bemarásokat egy kis fekete festékkel „összepiszkoltuk”. A végeredmény pedig egyszerűen csodálatos lett.

Egy ilyen pici lakás esetében a legfontosabb a hely kihasználása. A feladat tehát adott volt, minden egyes szabad centimétert be kell bútorozni úgy, hogy az összhatását tekintve ne legyen sok, és egy szellős, kellemes életteret kapjunk. Annak bemutatására, hogy milyen megoldásokat alkalmaztunk a hely maximális kihasználása érdekében, a legjobban az iciri-piciri hálószoba alkalmas (tudom, ismétlem önmagam és lassan én is úgy érzem, mintha Móricz Zsigmondot szavalnék, de higgyék / higgyétek el, tényleg iciri- piciri a lakás J). Az ágyat teljesen körbeépítettük, sok-sok szekrény került a szobába, a sarkokat is alaposan kihasználtuk, a szekrényekbe pedig önműködő világítás került beépítésre annak érdekében, hogy a kicsi, sötét sarkokban is lássa a kedves megrendelőnk, hogy mit vesz elő. A legpraktikusabb bútordarab pedig az „íróasztal szekrény” lett, melynek lenyíló ajtaja, az erős vasalatoknak köszönhetően, íróasztalként is funkcionál.

Ezen kívül a lakásba sok kis tároló bútor, tolóajtóajtók és egy ajtónyílástól ajtónyílásig terjedő nappali bútor került beépítésre, szintén a helykihasználás jegyében.

Összességében a lakás gyönyörű lett, ízléses és praktikus… És a szkeptikusok? Elárulom, azóta is csodájára járnak ennek a kis ékszerdoboznak ;)

Több kép a nappaliról: http://www.rmpbutor.hu/vintage-stilusu-nappali-0

Több kép a konyháról: http://www.rmpkonyhabutor.hu/klasszikus-konyhabutor/vintage-stilusu-kony...

#RMPButor #egyedibutor #minosegibutor #vintage