RMP Kft | 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 187. | Tel.: +36 93 516 470 | Fax: +36 93 516 471

Az egyedi konyhabútor drága… vagy mégsem?

 
Nagyon sokan jönnek be úgy hozzánk, hogy „kinéztem egy konyhabútor az egyik bútor nagyáruházban szeretném azt olcsóbban legyártatni, persze egyedileg, akkor már stimmeljen a méret is”. Ilyenkor általában mindenki meglepődik, hogy ez nem lehetséges. De miért nem? Gondoljunk csak bele! Olcsóbb egy egyedileg, a saját lábformánkhoz illeszkedő, egyedileg legyártott cipő, mint az áruházakban kapható tömegtermék? Olcsóbb egy, a bőrünk illatához és a személyiségünkhöz igazodó, egyedileg kevert parfüm, mint a parfümériában kapható, előre legyártott illat? Olcsóbb egy, a mi igényeink és ízlésünk szerint egyedileg felszerelt autó, mint a boltban levő, kiállított darab? Persze sorolhatnám még a hasonló a példákat, de a válasz egyértelmű: NEM. 
 
Nézzünk azonban kicsit a puszta számok mögé, mert becsapósak :) .

Nagyon csalogatók a nagyáruházak szépen berendezett sorai, kiegészítőkkel, konyhai eszközökkel feldobott kiállított konyhabútorai, beleszeretünk azokba úgy, ahogy vannak. Elsétálunk ezután a tervezőpulthoz, ahol magunknak megtervezhetjük a bútorunkat… ilyenkor persze mindenkiből előtör az önjelölt tervező, lakberendező, ugyan úgy, mint ahogy az esküvőnk kapcsán esküvőszervezőnek képzeljük magunkat, vagy a gyerek kapcsán mindenkinek jó tanácsokat osztogatunk, mert ugye nekünk is van egy, ezért szinte biztos, hogy már mindent láttunk és tudunk. Szóval az általunk megtervezett bútorunkat ezután „berakjuk a kosárba” és a kasszához sietünk, fizetünk, örülünk. Aztán jön az első kérdés. Hogyan visszük haza a lapra szerelt bútorunkat? Házhozszállítás! Kis pénzért a lépcsőház vagy a ház elé szállítják, de persze egy kis borravalóért segítenek becipelni is… most már dobozban a lakás közepén van a bútorunk J.

Következő állomás: ki rakja össze a lapra szerelt konyhabútort? Hát nem egyszerű, nekem elhihetik. Az a biztos, ha hívunk egy asztalost, de hát ugye az asztalos sem ingyen dolgozik és ráadásul nem is tud egy-két napon belül jönni. Ráadásul kell még villanyszerelő az esetleges LED fényhez, nem stimmelnek a méretek, akad a fiók, valahogy el kellene takarni az üres, kilógó vagy oda nem illő részeket, stb. Végül persze elkészül minden, szép minden, de le kell vonnunk a következtetést, hogy végső soron nem annyiba került a bútorunk, mint amennyit az áruházban fizettünk.

Na de mit kapunk a pénzünkért az RMP-nél?

Mi nem csak bútort gyártunk és értékesítünk, hanem otthonokat tervezünk és kivitelezünk. Csapatunk teljes körű szolgáltatást nyújt, a tervezéstől kezdődően a kivitelezésen át, a beszerelésig, a megrendelőnknek pusztán annyi dolga van, hogy tervezőnkkel megbeszéli elképzeléseit, igényeit, a fő irányvonalat, melyen szeretne elindulni, mi pedig segítünk abban, hogy bútora - és így otthona - tökéletesen illeszkedjen Önhöz, a lakása, háza adottságaihoz, praktikus és gyönyörű legyen és persze minden a helyén legyen. (A praktikumról majd egy másik bejegyzésben írok, de higgyék el, nem annyira természetes, mint amilyennek tűnik, hogy konyhájában minden kézre áll.) Áraink ezen SZOLGÁLTATÁSOKAT is tartalmazzák, megrendelőink készen kapják bútorukat, beszerelve, használatra készen.

A mi egyedi bútoraink emiatt aztán valóban nem olcsóbbak a tömegtermékeknél, de - ahogy a bevezetőben is írtam - nem is hasonlítható össze a kettő. Mindenkinek magának kell eldöntenie, mit is szeretne, egy azonban biztos: az RMP által gyártott bútorok designosak, időtállóak, praktikusak és rendkívül magas színvonalon elkészített darabok, melyben biztosan nem fognak csalódni.

Nézze meg referenciáinkat honlapunkon.